Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Klä dig rätt för vinterlöpning

Publicerad

Nu när det är kyligt ute och underlaget ofta är halt är det viktigt att klä sig rätt när man ger sig ut och springer. Men vad är “rätt” kläder för löpning på vintern? Det är lätt att man är rädd för att frysa och klär på sig alldeles för mycket så man blir för varm i stället. Men det är också lätt att klä sig för lite och blir för kall. Här ger vi dig våra bästa tips!

Välj kläder i funktionsmaterial

Nöjda löpare i vinterväder

När du springer så kommer du att svettas och om kläderna då inte andas så gör det att de blir blöta och tunga. De ger ingen rolig känsla när du springer. Av den anledningen ska du välja kläder i funktionsmaterial som andas och du ska undvika kläder i bomull.

Klä dig lager på lager

När du springer är det mycket bättre att ha på sig två tunna tröjor än en tjock. Svett förflyttas nämligen lättare genom två tunna lager än ett tjockt och det gör att du helt enkelt blir mindre blöt. Det håller även värmen bättre då det är luften mellan träningskläderna som ger värme. Superunderställ och vindjackor gör vinterlöpningen praktiskt taget lika lätt som att springa på sommaren. På underkroppen kan du välja mellan overallbyxor eller tajts.

Löparjackan har som syfte att ta bort vinden

En löparjacka ska vara tunn och lätt. Själva jackan ska inte ge värme utan det gör tröjorna under jackan. Jackan ska enbart ge skydd mot vind och rusk. Du ska därför inte köpa en för tjock jacka utan den kommer endast kännas tung och klumpig.

Tips från vinterkläder

Här ger vi dig tips på hur du ska klä på dig för att din löptur ska bli lätt, trots lite kyligare väder. Är det något du saknar i din garderob rekommenderar vi dig att kika in i vår webshop.

 


Skriv en kommentar:

Din e-postadress kommer inte publiceras.