Senaste nytt från Runacademy:

November 13, 2019

Igår kom våra deltagare hem efter en vecka på Spanska solkusten. Det har verkligen varit ett lyckat läger med strålande sol, häftig löpning, äventyr och så har de sprunget ett traillopp i bergen!

-“Det har varit roligt att få vara både ledare och en del av gruppen. Deltagarna ger så mycket energi och är så snälla. Det roligaste var att få se glädjen hos deltagarna när de fått uppleva vyerna i bergen som jag njutit av tidigare och när de kom i mål på loppet och alla var så nöjda och glada,” säger Karl Avedal som var en av ledarna från lägret.

Ledaren Henrik Pehrson till vänster och Karl Avedal till höger.

Så vad har deltagarna fått göra under veckan? Här kommer några av de främsta höjdpunkterna.

Bergstur till högsta toppen Pico Mijas

Redan på första dagen väntade det äventyr då deltagarna fick ta sig upp i bergen. Här var det flera av deltagarna som kämpade sig till högsta toppen Pico Mijas. Det bjöds på vackert väder och fantastiska vyer!

Löpning på stranden

Under veckan har det sprungets både intervaller på stranden och körts styrka. Det har varit mycket skratt och härlig stämning på dessa pass!

Besökt Caminito del Rey

Dagen innan loppet i bergen fick deltagarna vilodag. Då passade det på att besöka det häftiga Caminito del Rey. Detta var ett äventyr där man fick klättra sig fram på höga höjder. Väldigt uppskattat och riktigt häftigt!

Yoga i soluppgången

Det blev flera härliga yogapass i soluppgången på stranden. Hur läckert är inte detta?

Bergsloppet Jarapolas

En av veckans absoluta höjdpunkter var att springa bergsloppet Jarapolas på 18 km. Här var det många av deltagarna som sprängde sitt distansrekord. Det blev dessutom fyra pallplatser där det blev brons till Ann-Sofie, silver till Moa och guld till Sören i sina respektive åldersklasser. Karin tog Brons i totala damklassen!

Medaljörerna Ann-Sofie, Moa, Sören och Karin i bilden nedan.

– “Loppet som vi alla gjorde tillsammans, både ledare och deltagare, blev enligt min mening höjdpunkten på resan. Det stärkte sammanhållningen oerhört att höra allas upplevelser från loppet. Vi hade lätt kunnat sitta kvar i målområdet i flera timmar till och njuta av vädret, arrangemanget och vår prestation,” säger ledare Daniel Olsson om loppet.

På bilden nedan ser du glada Daniel precis efter målgång.

– “Det har varit enkelt att vara ledare för dessa grymma 20 deltagare tillsammans med Daniel, Karl & Henrik. Mycket skratt och kloka tankar om vart annat. Nyfikna deltagare med varmt hjärta och acceptans för att vi är olika. Vi ledare har kompletterat varandra bra. Vi har varit flexibla och försökt tillgodose allas behov. Det roligaste med att vara ledare är alla nya människor man får träffa. Kändes som vi alla blev ett bra gäng. Sen att få guida yoga på stranden är magiskt. Alla pass vi kört på stranden har varit toppen. Trailloppet, soluppgångarna och alla skratt tar jag med mig,” sammanfattar vår ledare Lotta Lennartsson veckan i Spanien.

Lotta Lennartsson förklarar kommande pass på lägret i Spanien.

Nöjda deltagare efter en skön och upplevelserik vecka i Spanien.

Stort tack till våra grymma ledare Karl, Henrik, Lotta och Daniel!

Vill du följa med oss på läger framöver?

I vinter åker vi till Madeira och Gran Canaria. Vi springer sedan Prag halvmaraton och åker till Kroatien i vår.

Läs mer om kommande resor

Skriv en kommentar:

E-postadressen publiceras inte.

Petras blogg:
Fler inlägg från Runacademy:
Bloggarkiv: