Stäng star

Runacademys blogg

Det här lär du dig på första passet

Publicerad

I vårens löpargrupper kommer vi jobba mycket med din löpteknik. Redan på första passet går vi igenom löptekniken från grunden. Sen under resten av terminen repeterar vi tekniken på varje pass vilket gör att du kommer märka stor skillnad på din löpning.

Du kommer bland annat få lära dig följande i vårens löpargrupper:

1) Hållningen

Med en ståtligare och bättre hållning gör det att du inte sjunker ihop lika mycket i löpsteget vilket gör att du undviker ett sittande löpsteg. Under första passet kommer du få öva på att hitta din optimala hållning.

2) Armpendlingen

Här kommer vi först visa exempel på misstag som många gör när det kommer till armpendlingen. Med en effektiv armpendling kommer du få mycket mer kraft till löpsteget.

3) Steget

Du kommer få lära dig hur du får ett smidigare och lättare löpsteg som gör att du får ett helt annat flyt i löpningen. Många som brukar få en wow-känsla efter redan första passet.

4) Fotisättningen

Du kommer får lära dig hur du ska ha fotisättningen samt var man ska landa med foten för att få det effektivaste löpsteget.

5) Lutningen

När du springer vill du ha en liten lutning i kroppen för att nyttja gravidationen och få en lättare känsla i löpningen. Detta kommer du också få lära dig mer om på första passet.

Häng med i våra löpargrupper

Med en bättre löpteknik blir det både roligare och lättare att springa. Det är också bättre för kroppen då det minimerar skaderisken eftersom påfrestningen på kroppens leder blir mindre.

Ta chansen och lär dig mer om löpteknik i våra löpargrupper. Vårens grupper startar v. 12, häng med! Här kan du läsa allt om våra löpargrupper.


Kommentarer avstängda.