Stäng star

Runacademys blogg

Maxat avslut på vårt Winter Camp!

Publicerad

Under 5 veckor har ett 40-tal personer svettats, kämpat och peppat varandra under årets Winter Camp. Det har varit intensiva veckor där deltagarna har kört minst två pass tillsammans varje vecka.

Deltagarna har sprungit tuffa backpass, tröskelpass, löpstyrkepass och snöpuls. Vi har till och med hunnit med att springa reflexbana i skogen i mörkret. Just reflexbanepasset tyckte deltagarna var överraskande roligt och ett av de mest uppskattat och spännande pass. Två fredagsmornar körde vi gemensamma styrkepass i Liljeholmshallen för att bygga extra styrka i löparbenen. Övriga veckor fick deltagarna i uppgift att göra ett styrkepass varje vecka ifrån Runacademys träningsbank på medlemssidan.

Igår var det alltså dags att genomföra de avslutande fystesterna! Fem veckor tidigare gjorde de identiska tester och nu var det spänd förväntan att se om man gjort någon förbättring i styrka och kondition. Som konditionstest genomförde deltagarna ett löptest över 3000 meter. I snitt gjorde man en förbättring på drygt 1 minut med några deltagare som stod ut med förbättringar på hela 1 minut 40 sekunder! Riktigt imponerande på en sådan kort löpsträcka.

Efter löptestet genomfördes styrketester med armhävningar samt statisk planka och jägarställning. Även här visade deltagarna på stora förbättringar och framförallt en väldigt stor viljestyrka!

Fystesterna visade att det absolut är möjligt att bli både starkare och snabbare på bara 5 veckor. Vi coacher är så imponerande över er prestation under dessa veckor. Väl kämpat! Att träna tillsammans gör träningen så mycket roligare och man peppar varandra att göra det lilla extra. Vill du också utvecklas i din löpträning så ska du då passa på att anmäla dig till vårens löpargrupper som börjar under vecka 12 i mitten av mars!

Efter fystesterna hade vi en gemensam avslutning med återhämtningsdryck från Vitamin Well på vårt kontor och sedan en gemensam middag för de som önskade. Där kunde vi gå igenom testresultaten och minnas alla roliga pass vi fått göra tillsammans!


Kommentarer avstängda.