Stäng star

Runacademys blogg

Så mycket löparglädje på vårt läger i Gran Canaria!

Publicerad

Under en vecka på Gran Canaria har ett 30-tal löpare utmanats i de vackra bergen på vår årliga löparresa hit. Vi kom alla hit med olika förutsättningar och erfarenhet men känslan efter en vecka tillsammans är att vi oavsett nivå stöttar varandra till att bli lite bättre än vad vi var igår.

Gemenskapen växer sig alltid stark på dessa resor eftersom vi delar upplevelserna av långa, och bitvis krävande, dagar i bergen. Känslan av välbefinnande efter en dag där man fyllts av nya intryck, pressat kroppen och utmanat sig själv är väldigt stark och binder oss samman.

Tidigare i veckan berättade vi om våra löpäventyr i början av veckan och nu har vi självklart hunnit med mycket mer!

En höjdpunkt för många var turen runt och upp till den stora monolitklippan Roque Nublo. Än en gång hade vi tur med vädret och vi fick solsken och temperaturer runt 10-15 grader. Eftersom det regnat kraftigt veckorna innan vår ankomst till Gran Canaria var vi något oroliga att vi skulle få detta men vi har fått bästa möjliga löparväder under hela veckan vilket såklart förhöjer upplevelserna ännu mer!

Dagen efter vår tur till Roque Nublo behövde vi en lite lättare återhämtningsdag vilket för somliga innebar välförtjänt löparvila medans andra antog vår backutmaning där man fick gissa sin tid på en sträcka på ca 1 km och ca 120 höjdmeter. Vissa promenerade upp medan andra tog chansen att maxa uppför backen. Efter utmaningen tog somliga en lättare löptur runt den vackra staden Agaete där vi bor.

Under vår sista dag väntade ytterligare en vacker tur som också visade sig vara riktigt krävande. Många i gruppen klassade denna tur som veckans bästa – delvis för alla vackra vyer och löpningen genom den unika Tamadabaparken, men även för att man tvingats övervinna både höjdrädsla och upplevt känslan av att klara av att fullfölja turen även om man var riktigt trött i den tuffa terrängen. Efter den senaste tidens kraftiga regn hade det nämligen inträffat några jordskred som försvårade framkomligheten på vissa ställen där det redan var branta sluttningar vid sidan av stigen. Det imponerade stort på oss ledare hur alla jobbade tillsammans och hjälptes åt för att alla skulle ta sig runt. Att komma till slutet av turen och ha hela gänget samlat var känslosamt och glädjefullt för de alla flesta – för vilken häftig känsla det är att ha klarat mer än vad man kanske själv trodde var möjligt!

Vilken vecka vi haft fyllt av massa glada skratt, många höjdmeter och rejält med träningsvärk. Detta är en vecka vi kommer att minnas och bära med oss när vi idag reser hem till vintriga Sverige!  

Vill du också utmana dig själv och springa i vackra miljöer tillsammans med liksainnade (läs: löparnördar) personer? Häng med på någon av våra andra löparresor som vi arrangerar! Det finns något för alla nivåer så alla kan följa med.

TILL VÅRA LÖPARRESOR!


Kommentarer avstängda.