Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Fördelarna med att springa på vintern

Publicerad

Många som löptränar tar en paus under vintern eller minskar drastiskt på antalet löppass. Men vi lovar dig att det går alldeles utmärkt att springa även på vintern!

Vecka 5 startar vår vinterutmaning och det är ett perfekt sätt för att få till bra träning under vintern. Under fem veckor kommer vi att utmana dig på 3-4 pass i veckan som körs helt online.

Här är fördelarna med att springa på vintern!

– Kontinuitet i löpningen gör dig till en bättre löpare
Planerar du att springa lopp i vår/sommar gör vinterlöpningen att det är större chans att du når dina mål. Vinterlöpningen kommer göra så att du är i bättre form.

– Du blir mentalt starkare
Att springa i mörker och kyla tycker många kan kännas jobbigt. Men att ändå ta sig ut stärker din viljestyrka. Är du med i vår vinterutmaning kommer du tillsammans med andra deltagare bli peppad och puschad av oss coacher online till att ta i det lilla extra jämfört med om du skulle träna själv.

– Du håller dig friskare
Sjukdomar sprids lättare inomhus. Tränar du utomhus håller du dig lättare frisk och kan slippa den där ofrivilliga pausen i träningen som en förkylning kan ge.

– Frisk luft ger ökad energi och välmående
Att ta en löptur ute är mer uppiggande jämfört med att springa inomhus. Det blir också mer mysigt att krypa ner i soffan efter ett löppass ute.

– Snölöpning ger extra motstånd
Springer du ute hela vintern kommer du säkerligen få springa på snö förr eller senare. Snölöpning är riktigt stärkande för våra benmuskler! Snön ger bra motstånd och du får ett starkt löpsteg.

– Varierande underlag
Att springa på varierande underlag är stärkande för kroppen. Snölöpning är dessutom väldigt skonsamt för kroppen.

– Annorlunda löpupplevelse
Har du snö där du bor ger snön ett annorlunda landskap vilket ger dig en annorlunda löpupplevelse.


Kommentarer avstängda.