Stäng star

Runacademys blogg

Komponera din egen träningsdag på vårt löparkonvent!

Publicerad

Vårens löparkonvent närmar sig med stormsteg och förberedelserna är i full gång på kontoret. Vi har i veckan presenterat flera av våra inspirerande föreläsare som ni kommer kunna lyssna på under dagen men självklart ska ett löparkonvent även innebära massor av roliga och fartfyllda löppass!

I år kör vi löparkonvent på 3 orter – I Göteborg den 6 april och i Malmö och Stockholm den 13 april.

Det fina med konventet är att du själv plockar ihop de pass som passar dig utifrån vad du vill lära dig och hur tufft du vill ha det.

Vad kan man då förvänta sig för pass?

Ett utmanande intervallpass
I det här passet kommer du att få lära dig mer om fartkänsla och att hitta rätt tempo på olika intervaller. Du kommer få prova på att springa i allt från tröskelfart, milfart till sprintfart. Du kan räkna med en hög puls och en hel del mjölksyra. Passet inleds även med olika löpskolningsövningar.

Löpning från grunden
Det här är ett pass för dig som inte är så van löpare och som vill lära dig mer. Passet startar med en kortare genomgång av de vanligaste misstagen som många löpare gör. Du får sedan lära dig att göra en grundlig uppvärmning med tänjning, löpskolningsövningar och koordinationslopp. Du kommer sedan få testa på lättare intervaller med fokus på att hitta rätt känsla och teknik.

Crossfit för löpare
Crossfit är en effektiv träningsform där man tränar intensivt med enbart ett fåtal övningar under en kort period. I det här passet får du testa på en variant av crossfit som både är tidseffektiv och extra fördelaktig för oss löpare.

Snabbhetsträning och explosivitet för löpare
I det här passet kommer du få testa på olika övningar som göra dig både snabbare och explosivare som löpare. Det kommer bli en del hoppövningar, frekvensövningar och sprintintervaller.

Workshop: core- och rörlighet för löpare
Stela muskler och svag core är vanliga orsaker till både skador och en försämrad löpekonomi. I denna workshop får du lära dig hur du tränar upp din corestyrka samt hur du kan förbättra din rörlighet.

Workshop: löpteknik med videoanalys
I detta pass går vi igenom grunderna i löpteknik där du får lära dig mer om hållning, steglängd och lutningen. Du kommer dessutom bli filmad och få personlig feedback på din teknik. Med några enkla justeringar kommer löpningen kännas mycket lättare.

Workshop: benstyrka för löpare
För att både bli en bättre löpare och för att undvika skador så krävs starka ben och höfter. I den här workshopen går vi igenom vilka typer av övningar som är absolut viktigast för löpare.

Ett fartfyllt avslutningspass
Vi kommer att avsluta dagen med ett annorlunda och energifyllt pass som vi alla kör tillsammans. Passet kommer dels att bestå av olika slumpintervaller där slumpen får avgöra vad din nästa utmaning kommer att bli. Du kommer även få testa på parintervaller som är ett effektivt sätt att träna tillsammans om om man är på olika nivåer. Räkna med svett, maxpuls och mycket skratt på detta pass. Om du är skadad eller av andra omständigheter inte kan springa så kommer det finnas ett alternativ på andra övningar att köra istället som gör att du ändå kan delta på dagens sista pass.

LÄS MER OM LÖPARKONVENTET HÄR


Kommentarer avstängda.