Stäng star

Runacademys blogg

Nu är Winter Camp över för denna gång!

Publicerad

Under totalt 6 veckor har ett 30 tal personer svettats, kämpat och peppat varandra under årets Winter Camp! Det har varit intensiva veckor där deltagarna har kört två pass tillsammans varje vecka. Deltagarna har gjort alltifrån tuffa backpass, till snabba intervaller, tröskelpass och snöpuls. Vi har till och med hunnit med att springa reflexbana i skogen i mörkret. Just reflexbanepasset tyckte deltagarna var överraskande roligt och ett av de mest uppskattat och spännande pass. Utöver löppassen i grupp har deltagarna fått till uppgift att göra ett styrkepass varje vecka ifrån Runacademys träningsbank på medlemssidan. Igår var det dags för de avslutande fystesterna!


Som konditionstest genomförde deltagarna det klassiska Beep-testet. Som är ett progressivt löptest där man successivt ska springa snabbare och snabbare! 


Efter Beeptest genomfördes test på hur många armhävningar man orkade göra i rad. Genomsnittliga antalet armhävningar vid test ett var 15 nu orkade deltagarna göra hela 18 armhävningar i genomsnitt!


Sedan gjorde vi testet Plankan för att mäta uthållighet i bålstyrka!


Sista testet var Jägarvila, ett riktigt tufft test som mäter uthållighetsstyrka i benmusklerna. 

Det har var ett peppat gäng som var något nervösa som samlades igår kväll. Fystesterna visade att det absolut är möjligt att bli både starkare och snabbare på bara 6 veckor. Vi coacher är så imponerande över eran prestation under dessa veckor. Väl kämpat! Att träna tillsammans gör träningen så mycket roligare och man peppar varandra att göra det lilla extra. Vill du också utvecklas i din löpträning så ska du då passa på att anmäla dig till vårens löpargrupper som börjar under vecka 12 i mitten av mars!


”Peppat gäng som precis klarat av fystesterna”

Efter fystesterna hade vi en gemensam avslutning med frukt och dricka inne på vårat kontor. Där vi kunde tillsammans gå igenom testresultaten och minnas alla roliga pass vi fått göra tillsammans!

 


3 kommentarer
  1. Jag kan verkligen rekommendera Winter camp. Det kommer bli tomt på måndagar och onsdagar. Nu måste jag själv ta mig ut..Tack coacherna Amanda, Ann och Therese!!:)

  2. Det var en kanon Camp! Jättekul!😁 Stort tack till er ledare som är så peppande, engagerade och entusiastiska!