Stäng star

Runacademys blogg

Upptäck tjusningen med fjäll- eller bergslöpning!

Publicerad

Vill du få en ny kick i din löpning? Då kan det vara dags att ta sig ut i fjällen eller bergen.  Att springa i bergen är något alldeles extra som man som löpare bör uppleva någon gång i livet. Här listar vi några av fördelarna med just fjäll och bergslöpning!

 

1. Naturupplevelserna ger massor av energi

Alla vackra vyer kommer att få dig att glömma bort att du är trött. Eller åtminstone kompensera upp tröttheten. Man får enormt mycket energi när man kommer runt ett hörn och vyerna helt plötsligt förändras. Man blir uppfylld av alla naturupplevelser!


2. Fokus förflyttas från fart till tid

I bergen eller fjällen kommer din kilometerfart att vara betydligt långsammare än normalt. Du kommer istället att vara ute under en längre tid (ibland en hel dag) och det är då viktigt att jobba med låg intensitet. Eftersom farten blir oviktig kan du istället fokusera på att njuta av miljöerna och det trevliga sällskapet!

3. Du lär känna vänner för livet

När du är ute långa dagar i bergen hinner det mesta avhandlas. Det är inte ovanligt att man öppnar upp sig på ett sätt som man inte gör normalt med människor man nyss träffat. När ens enda fokus är att springa och vardagens övriga “distraktioner” tas bort har man mycket tid att diskutera allt möjligt i livet.

4. Man utmanar sig själv

Det kan vara riktigt tufft att ta sig uppför flera höjdmeter på en topp och påvägen upp är det lätt att vilja ge upp. Men känslan av att klara av det och belönas av magnifika utsikter är helt oslagbart. Ett måste att få uppleva!  På våra löparresor är det många som dessutom brukar slå distansrekord och klara av mycket längre än vad de trodde var möjligt.

 

5. Det ger mycket glädje

Löpning i fjäll och berg handlar mer om att uppleva och njuta av naturen än att stressa över tider och resultat. Alla upplevelser skapar minnen och det är skiftningarna och utmaningarna man minns mest!


Välkommen att följa med oss och skapa minnen för livet på någon av våra magiska berg- och fjälläger!

LÖPARRESA TILL CHAMONIX, 1-5 JULI

  • Det här är resan för dig som gillar storslagen natur. Här bjuds det på dramatiska vyer och många höjdmeter när vi springer i hjärtat av de franska alperna.

LÖPARRESA TILL DAVOS, 16-21 JULI

  • Att springa i dessa berg i de schweiziska alperna är en mäktig upplevelse som bjuder på storslagna vyer. Vi springer delar av banan av Swiss Alpine och genom miljöer som hämtade ur Sound of Music!

LÖPARLÄGER I SVENSKA FJÄLLEN I GRÖVELSJÖN, 13-16 AUGUSTI

  • Här får du uppleva fjällen i löparskorna. Grövelsjöfjällen är som skapta för löpning då det är lättsprunget med fina stigar och samtidigt är det inte alltför branta toppar. Det gör att det inte är för ansträngande att ta sig upp till topparna och löpningen blir på så sätt ett rent nöje.

Till alla våra resor


Kommentarer avstängda.