Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Upptäck Sverige med löparskorna på

Publicerad

Ett enkelt sätt att göra din träning ännu mer inspirerande är att variera den. Inte bara variera din träningsform, utan även platserna och naturen omkring dig. Det finns inget bättre än att använda din fantasi och ta dig till nya platser för att utforska dem. Det är så lätt att glömma bort vilken fantastisk natur vårt vackra, avlånga land erbjuder, eftersom den tyvärr ofta tas för givet.

Med detta i åtanke vill vi hjälpa dig att komma ut och upptäcka några av alla vackra vackra platser som finns i Sverige. Vad sägs om att springa över öppna landskap, kritvita stränder och i lummig ädellövsskog med oss på Österlen? Eller kanske uppleva storslagen natur i våra nordligaste fjäll?

Upplev Sveriges svar på Provence

I månadsskiftet april/maj har du chans att uppleva Österlen, Sveriges svar på Provence i Frankrike, som är fullt av många fina smultronställen. Här får man uppleva öppna landskap, fantastiska stigar i lövskog och de berömda brösarps backar som man kan säga är Skånes svar på de svenska fjällen. Här möts du av majestätiska kullar med vidunderlig utsikt.

Vi kommer även få uppleva Österlens mest berömda strand, Sandhammaren, där sanden är lika vit som öarna på Västindien. Vi kommer även springa till Ales stenar som är norra Europas vackraste stenlämningar samt besöka Hallamöllas vattenfall som är skånes högsta vattenfall.

Här kan du läsa mer om vår resa till Österlen.

Tylösand – en blandning av bok och sand

I mitten på juni tar vi med oss löpskorna på en träningshelg till vackra Tylösand med dess fantastiska vidsträckta stränder och härliga bokskogar. Här får du njuta av rolig träning, god mat och springa i vackra omgivningar. En helg som passar alla typ av löpare!

Här kan du läsa mer om vår resa till Tylösand.

Storslagen natur i våra nordligaste fjäll

I slutet av juli åker vi till Björkliden för att uppleva storslagen natur i våra nordligaste fjäll i Björkliden. Vi kommer att springa långa turer i fjällen med fokus på att uppleva de dramatiska topparna, fjällsjöarna och enastående vyer.

Med hjälp av vår lokala guide, Hans Turtola, har vi tagit fram de absolut finaste smultronställena att upptäcka. Bland annat kommer vi springa till Sveriges högst belägna fjällstation, Låktatjokko. Även Låktajåkka station, en liten järnvägsstation mitt ute i naturen, passerar vi när vi tar oss vidare till den berömda Trollsjön där vattnet lyser helt klarblått.

Här kan du läsa mer om vår resa till Björkliden.

Se alla våra resmål här!

Vi arrangerar flera populära träningsresor och läger under året, även utomlands. Gemensamt för alla våra läger är löparglädje, äventyr och att få uppleva nya miljöer. Här kan du läsa om alla våra resor vi arrangerar 2022. Välkommen på äventyr!

15-22 februari – Löparresa till Madeira – Fåtal platser kvar
28 april -1 maj – Upplevelseresa till Österlen
14-15 maj – Löparhelg i Stockholms skärgård – Fåtal platser kvar
21-28 maj – Löparresa Kroatien
17-19 juni – Löparläger på Tylösand
5-10 juli – Löparäventyr i Davos
28-31 juli – Löparäventyr i Björkliden
11-14 aug – Fjälläger i Grövelsjön


Kommentarer avstängda.