Stäng

Runacademys blogg

Runacademys Årskrönika 2016!

Publicerad

Nu börjar löparåret 2016 gå mot sitt slut och det har blivit dags att blicka tillbaka och summera året som varit. Det är så viktigt att ta sig tiden att reflektera över det som varit: minnas och glädjas över det som har varit lyckat, men även lära sig av det man kanske kunde ha gjort annorlunda. Allt detta för att gå in i nästa skede ännu starkare! 

Det har hänt en hel del i Runacademy det här året och vi är väldigt glada över ert engagemang och all löparglädje vi känt från er runtom i hela landet. Här har vi plockat ut några av våra favoriter från året!

Men vi börjar från början….

JANUARI

Vi drar igång det nya året med att köra Winter Camp i Stockholm med ett glatt gäng som vi under 5 veckor coachar med ett intensivt träningsschema! Mot slutet av månaden startade vi även Vinterutmaningen för alla medlemmar på vår medlemsida – allt för att hjälpa till att motivera er att hålla i träningen under vintern.

IMG_4594.JPG

Ett starkt gäng i Winter Camp som genomfört de inledande fystesterna på Bosön ute på Lidingö


FEBRUARI

I februari åker vi på årets första träningsresa som går till bergen i Gran Canaria! En fantastisk resa i vacker natur som gjord för alla som älskar upplevelselöpning.

img_4857.jpg

IMG_5769-0.JPG

Vi håller även en ledarutbildning för alla våra grymma coacher i våra löpargrupper runt om i landet. En intensiv helg med både teori och praktik som ska förbereda ledarna för den kommande terminen.

IMG_5929.JPG

Snygga profilbilder måste vi ju ha också!

Snygga profilbilder måste vi ju ha också!


MARS

I mitten av mars startar vi äntligen upp vårens löpargrupper – och som vi har väntat! Till våren välkomnar vi Sundsvall, Skellefteå, Kalmar, Karlskrona, Lund, Jönköping, Täby och Kungsholmen till Runacademyfamiljen när vi startar upp löpargrupper där.

malmö

malmö pass 1

IMG_6588.JPG

I slutet av månaden åker ett förväntansfullt gäng ner till Prag på den tävlingsresa vi årligen anordnar till Prag Halvmaraton. Många fina prestationer blev det och en riktigt härligt sammanhållning i gruppen!

img_5413.jpg

img_5443-1.jpg

img_5437-1.jpg


APRIL

Vårens stora nyhet var att vi för första gången arrangerade ett löparkonvent. Vi hade närmare 150 personer på plats på Quality Hotell Friends Arena där vi ägnade en hel dag åt löpningen. Under dagen kunde man fördjupa sig i löpteknik, träningslära, träningsplanering, kost, styrketräning för löpare, corestyrka för löpare samt prova på yoga och en massa roliga löpträningsformer.

IMG_7703.JPG

IMG_7709.JPG

IMG_7725.JPG

IMG_7724.JPG

IMG_7710.JPG


MAJ

Nu har det blivit dags för årets tredje löparresa som den här gången bär av till Kroatien! En riktigt lyckad vecka fylld av sol (och regn), bad och löparglädje.

IMG_8625.JPG

IMG_8809.JPG

IMG_8804.JPG

I maj fanns vi även representerade på Göteborgsvarvet då vi vet att många har detta lopp som ett stort mål för året! Vi hade en samlingspunkt där man kunde ses före och efter loppet, få lite fika och lämna sin väska. Många starka insatser och extra roligt att så många av er sprang för Runacademy IF!

IMG_9107.JPG

IMG_9093.JPG

IMG_9096.JPGIMG_9103.JPG


JUNI

Vi säger tack och på återseende till alla grymma deltagare i vårens löpargrupper då vi nu tar säsongsuppehåll över sommaren. På sista passet bjöd vi på lite fika och vi fick möjlighet att umgås lite efter träningspasset.

IMG_9480.JPG

IMG_9477.JPG

IMG_9510.JPG

På midsommar var det många som sprang runt om i landet och delade bilder av sina löpturer både det på Instagram och på vårt facebookevent ”Alla vi som springer på Midsommarafton”.

IMG_0017.JPG

IMG_0034.JPG

IMG_0003.JPG


JULI

Juli betyder semester för många, och för att bidra till en aktiv start på sommaren arrangerade vi för första gången en löparweekend i Stockholms Skärgård. Fyra dagar spenderade vi ute på vackra Gålö med rolig träning, trevligt umgänge och inspirerande föreläsningar!

IMG_0325.JPG

IMG_0310.JPG

IMG_0242.JPG

Men roligast av allt kanske ändå är att vår kära Petra Kindlund, grundaren av Runacademy, gifte sig med sin kärlek Andreas Beskow!

IMG_1162.JPG


AUGUSTI

En stor nyhet för oss på Runacademy är att vi under 2016 inledde ett samarbete med Midnattsloppet där vi bland annat ansvarade för uppvärmningen inför alla loppen i Sverige – alltså Stockholm, Göteborg och Malmö. Riktigt häftigt att få vara delaktig i ett så stort lopp och visa upp vår löparglädje inför alla löpare! Många av er representerade även Runacademy i Midnattsloppet vilket vi tycker är extra roligt!

Första uppvärmningen på stora scenen inne på Zinkensdamm

Första uppvärmningen på stora scenen inne på Zinkensdamm

Bra jobbat alla!

Bra jobbat alla!

 

Augusti var en hektisk månad för oss där vi även arrangerade ett löparläger i Grövelsjöfjällen uppe i Dalarna. Oerhört vacker löpning i fjällmiljö med renar runt hörnet!

IMG_1975.JPG

IMG_1862.JPG

IMG_1976.JPG

 

Och så har det åter blivit dags för oss att hålla vår interna ledarutbildning för att vara förberedda inför terminsstarten av höstens löpargrupper!

IMG_2014.JPG

IMG_2033.JPG


SEPTEMBER

Hösten är här och det innebär att löpargrupperna startar upp igen. Nu välkomnar vi Eskilstuna och Borlänge som är våra nya orter till hösten!

IMG_2046.JPG

IMG_2231.JPG

IMG_2269.JPG

Lidingöloppet går av stapeln och vi finns såklart på plats för att bjuda trötta och mestadels nöjda deltagare på fika och peppning!

IMG_2644.JPG

IMG_2660-1.JPG

IMG_2672.JPG

 

Vår kollega Johanna gick på mammaledighet i slutet av månaden men vi passade såklart på att ta en löptur hennes sista dag på kontoret!

IMG_2776.JPG

IMG_2775.JPG


OKTOBER

…Och in på kontoret kommer nu istället härliga Amanda. Välkommen till oss!

IMG_2939.JPG

 

Petra Kindlund håller i oktober en inspirationsföreläsning på Alewalds i Stockholm och ca 80 personer var på plats!

IMG_3522-0.JPG

IMG_3541.JPG


NOVEMBER

Nu är det dags för en löparresa igen, och den här gången är det premiär för vår resa till Spanska Solkusten. Det blev en lyckad vecka med strålande sol och vacker löpning och vi ser redan fram emot 2017 års resor!

IMG_4797.JPG

starnd

IMG_4392.JPG

IMG_4625.JPG

November var också månaden då vi alla hade konstant träningsvärk på kontoret då vi har filmat mängder av olika  styrke, yoga-  och rörlighetsfilmer inför en kommande storsatsning som lanseras i januari 2017 (håll ögon och öron öppna!)

IMG_3333

IMG_3694

IMG_5346.JPG

hantlar amanda


DECEMBER

Hösten har gått fort och nu är vi redan framme vid säsongsavslutningen för höstens löpargrupper. Vilken höst det varit och vilken energi det varit på träningarna. Ni är grymma!!


södermalm

img_0127.jpgkarlstad.jpg2

Vi hälsar såklart Runacademys lilla sötnos Ludde välkommen till oss också! Han kommer att vara vår blivande löpkompis och kontorshund.

IMG_6483.JPG


…och det är bara några av de saker vi tycker har varit fantastiska med det här året! Sedan har vi såklart alla roliga löpteknikkurser, företagsträningar, klubbträningar, Runacademy Plus och PT-träningar som har förgyllt året. Vi ser fram emot att fortsätta utvecklas och sprida löparglädje under 2017! Visst är ni med oss?!


Kommentarer avstängda.