Stäng star

Runacademys blogg

Runacademys Årskrönika 2017!

Publicerad

Ofta ligger vi på Runacademy så långt fram i vår planering att det sedan länge har känts som om det är 2018. Men nu ska vi inte förhasta oss. Det är så viktigt att stanna upp och reflektera över det som har varit för att sedan kunna gå vidare in i nästa fas med ny kraft.

Vi brukar ofta uttrycka vikten av att utvärdera och reflektera över sin träning och sitt tävlingsmål: Hur har det egentligen gått? Är det något du kan skatta högre nu när du fått lite distans till det? Behöver du revidera något mål? På samma sätt försöker vi tänka kring företaget Runacademy. Därav kommer denna årskrönika över de signifikativa händelserna under året som ett sätt att reflektera över det som varit.

Vi kan konstatera att året 2017 har varit ytterligare ett händelserikt sådant för oss på Runacademy. Det är ett år som haft många toppar och projekt som varit väldigt roliga för oss på kontoret att jobba med – och som vi hoppas och tror att även ni har uppskattat! Vi börjar från början…


JANUARI 2017

I Januari får vi äntligen tillgång till vårt nybyggda kontor på Liljeholmskajen i Stockholm! Nu är det slut på att hoppa runt mellan olika lokaler. Här sitter vi med vattenutsikt och har härliga Årstaskogen runt hörnet – perfekt för lunchlöpningen! In på kontoret kommer även vår älskade hundvalp Ludde som är Runacademys egen kontorshund.

Lilla Ludde i flyttkaoset på det nya kontoret

I början på året drar vi även igång vår Winter Camp i Stockholm som inleddes med tuffa fystester ute på Bosöns friidrottsanläggning. Winter Camp 2018 startar den 15 januari!


FEBRUARI 2017

I februari drar vi igång vår år med löparresor genom vår uppskattade bergslöparresa till Gran Canaria! Vi visar att det finns mer än turisttäta sandstränder på denna vackra vulkanö.

Vi bli kontaktade av en reporter på Aktuellt som vill intervjua oss för ett inslag om kvinnors utsatthet i löparspåret. Självklart ville vi vara med och ge vår synpunkt i den viktiga frågan.


MARS 2017

Äntligen startar vi upp vårens löpargrupper och både deltagare och ledare är glada över detta. Nu har vi 13 veckor av rolig intervallträning tillsammans!

Vi hinner också med att ha en Inflyttningsfest i våra nya lokaler för alla som ville komma. Vi firade med mingel där vi bjöd på gott tilltugg, utlottning av fina priser, vi höll invigningstal och det var flera som hängde med på ett träningspass trots kyla och nysnö.


APRIL 2017

I början av april var vi ett stort gäng som åkte till Prag och sprang deras erkänt snabba halvmaraton! Superkul att få springa ett kul lopp och att sedan få fira det tillsammans med likasinnade. Den 5-8 april 2018 åker vi dit igen!

För andra året i rad arrangerade vi ett Löparkonvent. Under en dag erbjuder vi föreläsningar, träningspass och massa annat kul för att ge dig en riktigt motivationshöjare! Under 2018 blir det den 14 april.


MAJ 2017

Vår Johanna Bäcklund springer hem Runacademy IF’s första SM-medalj genom att komma trea på Göteborgsvarvet! Så roligt!

I slutet av maj arrangerar vi en löparweekend i Stockholms Skärgård vid vackra Gålö Havsbad. Det blir en helg full av träning, inspiration och gemenskap! Under 2018 håller vi vårt läger på Gålö den 10-12 augusti.


JUNI 2017

Vårens löpargrupper avrundas i mitten av juni och vi tackar för terminen genom att bjuda på lite fika efter ett tufft sista pass.

Vår tradition att uppmuntra alla att springa på Midsommarafton lever vidare och många delar sina bilder från löpturen!


JULI 2017

Vi arrangerar för första gången en bergslöparresa till Chamonix i franska alperna och den blev en succé som sålde slut på en vecka efter att vi öppnade anmälan. Och vilken miljö att springa i! Den 4-8 juli 2018 åker vi tillbaka.

I övrigt är juli en lugnare månad för oss där Therese var i Serbien på äventyr, Petra springer Swiss Alpine i Davos (dit vi arrangerar ett löparläger i juli 2018!) och Amanda håller ställningarna på kontoret. Johanna är fortfarande föräldraledig.


AUGUSTI 2017

Vi arrangerar en stor Ploggingdag där vi vill uppmuntra alla att ta en joggingtur och samtidigt plocka med sig skräp som man hittar längs med vägen. Vi vill värna om miljön och undvika att ännu mer skräp hamnar i våra vatten. Dessutom är det ju så mycket roligare att springa när det är rent och fint i ens närområde! Begreppet att Plogga har nu även tagits med i nyordslistan över 2017 så det har kommit för att stanna.

En stor nyhet denna månad är att vår medarbetare Johanna äntligen kommer tillbaka till kontoret efter sin mammaledighet!

Som samarbetspartners med Midnattsloppet håller vi bl.a. i uppvärmningen på samtliga lopp i Sverige. Vilken känsla att stå där på scenen och peppa alla som ska springa loppet!

Vi utbildar oss även till Hjärt och lungräddningsinstruktörer för att vi i vår tur ska kunna instruera alla våra coacher så att de ska ha den viktiga kunskapen i en eventuell nödsituation.

Vi hinner också med ett löparläger till de svenska fjällen i Grövelsjön! Resan blir den 30 augusti-2 september 2018.


SEPTEMBER 2017

Vi inleder september med att arrangera vår interna löpcoachutbildning. Nu ger vi alla nya ledare den kunskap och vägledning de behöver för att kunna ta hand om er alla i löpargrupperna.

För den 11 september kör vi igång med höstens upplaga av löpargrupperna! Till hösten fanns vi på hela 41 orter runtom i landet och vi har aldrig haft så många som har sprungit med oss. Oerhört kul!

I september börjar även Patrik Högberg att jobba hos oss! Han kommer in som vår alldeles egna webbutvecklare som ska hjälpa oss med att få vår medlemssida att bli så bra den bara kan bli! Detta blir ett stort lyft för oss och jättekul att ha honom med.

Självklart finns vi även på plats på Lidingöloppet med en samlingsplats efter målgång där alla fantastiska löpare (och anhöriga) kan mötas! Vi har ju hållit en förberedande Lidingöloppskurs för ett gäng och dessa måste vi ju såklart heja fram.


OKTOBER 2017

I oktober gjorde vi vår första tävlingsresa till Lissabon för att springa antingen halvmaraton eller maraton. En underbar stad kunde vi alla enas om och trots över 30-gradig hetta under loppet presterade många fina resultat och några sprang dessutom sin allra första maraton!

Runacademys grundare Petra Kindlund pryder Runner´s Worlds omslag på deras jubileumsnummer tillsammans med andra löparprofiler i Sverige!

Vår älskade kontorshund Ludde fyller dessutom 1 år – vilket självklart firas med tårta och presenter!

På en lerig och tungsprungen bana under Terräng-SM i Huddinge springer våra grymma Runacademytjejer hem ett lag-brons efter riktigt starka insatser! Laget bestod av Johanna Bäcklund, Amanda Nekby och Malin Starfelt.


NOVEMBER 2017

Något av det häftigaste vi gjort under året var att stå på Allt för Hälsan-mässan där vi hade en 100 kvm stor monter där vi pratade löpteknik, erbjöd löpteknikanalyser och informerade om vår verksamhet. Vi har känt att löpning har varit underrepresenterat på mässan och att vi kunde fylla ett tomrum.

Sedan var det dags för årets sista löparresa som gick till Spanska Solkusten. Glada miner, tuffa bergpass och skön löpning på stranden!


DECEMBER 2017

Vi går in som huvudsponsorer till det viktiga uppdraget The Ugandan Athletes Fund Academy för att hjälpa talangfulla ungdomar i Uganda med ekonomiska resurser för att de ska kunna satsa på idrotten i det annars väldigt fattiga landet.

Årets sista löpargruppträningar hölls i mitten av december och även om det alltid känns tomt efter den sista träffen är det nog också den paus vi som ledare behöver för att kunna komma tillbaka fulla med ny energi igen till våren! Men vi saknar er såklart.

Att filma julkalendern är alltid en höjdpunkt och skapar bra stämning på kontoret. Och det är ju lika viktigt som något! Vi hoppas att ni också uppskattade nissarnas upptåg!


Här har vi alltså er urval av allt som har hänt i Runacademyvärlden under 2017. Tack till er alla som har förgyllt vår år och vi hoppas såklart att ni återkommer igen 2018 och delar vår glädje till löpningen med oss!

GOTT NYTT LÖPÅR 2018!

Ps. Glöm inte bort vår årliga Nyårlöpning. Du springer var du än befinner dig, hur långt eller kort du vill. Farten är oviktig. Kom bara ihåg att dela din bild från löpturen på vårt Facebook-event för att peppa andra och för att ha chansen att vinna fina priser!


Kommentarer avstängda.