Stäng star

Runacademys blogg

Vi vill få fler nybörjare att springa med oss!

Publicerad

Vill du komma igång med löpningen? Häng då med i vårens löpargrupper som startar under vecka 12 så hjälper vi dig att komma igång. Vi har en grupp helt för nybörjare!

Vi vet att det kan vara extra tufft att komma igång med löpningen när man aldrig tidigare har sprungit och det kräver en del tålamod och kämparinsats. Är man helt ny så kommer det i början att kännas extra tungt och jobbigt. Att då komma igång med löpningen tillsammans med andra och med en coach som vägleder gör det hela mycket lättare.

Hur fungerar nybörjargruppen?
Nybörjarna kommer att köra ett eget pass, skillt från resten av gruppen, under de sju första veckorna med målet att klara av att jogga 30 minuter. Tanken är här att vi varvar jogg med gång på träningarna för att successivt vänja kroppen vid belastningen att springa. Kör man på för hårt när kroppen inte är van finns det en risk att man blir skadad eller att det blir en sån stor chock för kroppen att man då tröttnar.

För varje pass kommer längden på joggen att successivt bli längre samt att vi kommer ha stor fokus på löpteknik. Det viktiga för gruppen är att inte ta i för hårt utan att långsamt få vänja sig vid att springa så att kroppen hinner vänja sig.

Efter dessa 7 veckor kommer nybörjarna att vara redo för att höja tempot och köra något hårdare pass. De kommer då att köra tillsammans med de andra i gruppen.

Välkommen att hänga med i vårens löpargrupper! Tillsammans med oss kommer du att hitta den sanna löparglädjen!

Här hittar ni alla våra 73 löpargrupper. Välj ort för info och anmälan:


Kommentarer avstängda.