Vill du komma igång med löpningen? Häng då med i höstens löpargrupper som startar under vecka 37 så hjälper vi dig att komma igång. Vi har en grupp för helt nybörjare!

Det blir lättare att komma igång tillsammans med andra!

Vi vet att det kan vara extra tufft att komma igång med löpningen när man aldrig tidigare har sprungit och det kräver en del tålamod och kämparinsats. Är man helt ny så kommer det i början att kännas extra tungt och jobbigt. Att då komma igång med löpningen tillsammans med andra och med en coach som vägleder gör det hela mycket lättare.

Hur fungerar nybörjargruppen?

Nybörjarna kommer att köra i en egen grupp under de 7 första veckorna med målet att klara av att jogga 20-30 minuter utan att stanna. Tanken är här att vi varvar jogg med gång på träningarna för att successivt vänja kroppen vid belastningen att springa. Kör man på för hårt när kroppen inte är van finns det en risk att man blir skadad eller att det blir en sån stor chock för kroppen att man då tröttnar. För varje pass kommer längden på joggen att successivt bli längre. Det viktiga för gruppen är att inte ta i för hårt utan att långsamt få vänja sig vid att springa så att kroppen hinner vänja sig.

Tack vare Runacademy har Helene kommit igång med löpningen och nu hittat löparglädjen! Läs mer HÄR om en hur Helene tycker det är att springa med oss. 

 

Här hittar du alla våra löpargrupper. Välj ort för info och anmälan: