Stäng star

Runacademys blogg

Nyhet: Nybörjarupplägg hela terminen

Publicerad

För oss är det extra viktigt att hjälpa nya löpare att hitta löparglädjen. Därför är vi extra glada att en av vårens nyheter är att våra nybörjargrupper kör tillsammans under hela terminen!

Vi vet att det kan vara extra tufft att komma igång med löpningen när man aldrig tidigare har sprungit och det kräver en del tålamod och kämparinsats. Är man helt ny så kommer det i början att kännas extra tungt och jobbigt. Att då komma igång med löpningen tillsammans med andra och med en coach som vägleder gör det hela mycket lättare. Det blir lättare att komma igång tillsammans med andra!

Hur fungerar nybörjargruppen?
Nybörjarna kommer att köra i en egen grupp under hela terminen. Totalt ingår 13 pass i nybörjarprogrammet. Målet är att klara av att jogga 5 km på det sista passet av terminen. Tanken är här att vi varvar jogg med gång på träningarna för att successivt vänja kroppen vid belastningen att springa. Kör man på för hårt när kroppen inte är van finns det en risk att man blir skadad eller att det blir en för stor chock för kroppen att man då tröttnar.

För varje pass kommer vi att öka längden på joggen successivt och du kommer även få lära dig mer om löpteknik samt få testa på både backlöpning och trail. Vi kommer dessutom köra en del inslag av olika styrkeövningar som är extra viktiga att göra när man är ny som löpare för att undvika skador.

Tillsammans med vår löpargrupp för nybörjare kommer du att hitta den sanna löparglädjen!

Träningarna startar nästa vecka och du vet väl att vi finns på totalt 88 orter?
Läs mer om vårens löpargrupper
Läs mer om vårt nybörjarupplägg

Välj ort för info och anmälan:

Kommentarer avstängda.